הפחד הגדול ביותר של כל אפוטרופוס מכהן אשר אחראי על גורלו של קטין/בגיר מכוח הורות, צו בית משפט או ייפוי כוח מתמשך הוא מה יקרה ביום שלא יוכל יותר לבצע את תפקידו בצורה נאמנה כתוצאה מתאונה, מחלה או פגיעה אקראית.
החל מאפריל 2017, חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962, מאפשר לכל אפוטרופוס מכהן לערוך, לחתום ולהפקיד מסמך הבעת רצון אשר יופעל בצורה אוטומטית בכל מצב של אי כשירות משפטית ולא רק במצב של מוות, כפי שהיה נהוג עד היום.
משרד עו"ד טל בייצר מוסמך על ידי האפוטרופוס הכללי לעריכה, הפקדה וטיפול במסמכי הבעת רצון בהתאם לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות. הניסיון הרב שצברנו בעריכה של מסמכי הבעת רצון, מאפשר לנו לנתח את הצרכים שלך בעיניים משפטיות ולהעניק לך פתרונות נכונים למגוון רחב של בעיות אשר עלולות לצוץ בהמשך הדרך. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3938932 ונשמח לעמוד לרשותך.
מה זה מסמך הבעת רצון?
על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות, תשכ"ב-1962, עריכה, חתימה והפקדה של מסמך הבעת רצון מאפשר לאפוטרופוס המכהן לקבוע את זהות וסמכויות האפוטרופוס העתידי אשר יכנס לנעליו בכל מצב של אי כשירות משפטית ולא רק לאחר המוות.
לפעולה פשוטה זו, ישנם יתרונות רבים, ביניהם ניתן למנות:
- וודאות – ההחלטה על זהות וסמכויות האפוטרופוס העתידי יוצרת וודאות ביום שאחרי ובצורה זו ניתן למנוע סכסוכים עתידיים בתוך המשפחה.
- שמירה על אורח החיים של הקטין/הבגיר – ההחלטה על זהות וסמכויות האפוטרופוס העתידי מאפשרת לאפוטרופוס המכהן לשמור על אורח חייו של הקטין/הבגיר שעליו הוא אחראי.
- שקט נפשי – ההחלטה על זהות וסמכויות האפוטרופוס העתידי מעניקה שקט נפשי לאפוטרופוס המכהן וסביבתו הקרובה. לעיתים קרובות, אפוטרופוסים מדווחים שלאחר החתימה וההפקדה של המסמך הם מרגישים שנגולה אבן מעל ליבם והם יכולים להפסיק לדאוג כל הזמן, מה יקרה בעתיד ומה יעלה בגורלו של הקטין/הבגיר.
נהוג לחשוב כי האפוטרופוס המכהן יבחר אפוטרופוס חליפי/עתידי מתוך המשפחה – אך, מניסיוננו זו לא חובה.
לא אחת, האפוטרופוס החליפי/העתידי יבחר דווקא מחוץ לחוג המשפחה מכיוון שהוא נמצא בסביבת המגורים של הקטין/הבגיר, יש לו היכרות טובה יותר עם הקטין/הבגיר או שהוא מחזיק בתפיסת עולם משותפת לאפוטרופוס המכהן (למשל, אפוטרופוס חוזר בשאלה או בתשובה, אפוטרופוס אשר משתייך לקהילת הלהט"ב בישראל וכדומה).
עריכה, חתימה והפקדה של מסמך הבעת רצון במשרדי האפוטרופוס הכללי שמה את רצונותיו, דעותיו ומשאלות ליבו של האפוטרופוס המכהן במרכז – כמובן, כל עוד הדבר פועל לטובת הקטין/הבגיר אשר נמצא תחת חסותו.
חשיבות הליווי המשפטי בעת עריכת של מסמך הבעת רצון
להבדיל מהסכמים, חוזים ומסמכים משפטיים אחרים, מסמך הבעת רצון עוסק במהותו בדיני נפשות וכפועל יוצא מכך, לא כל עורך דין רשאי לערוך אותו.
על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ"ב-1962, הזכות לעריכת מסמך הבעת רצון שמורה אך ורק לעורכי דין אשר עברו הסמכה מתאימה אצל האפוטרופוס הכללי. עורך דין בעל ניסיון, מומחיות והסמכה בתחום, יוכל להעניק לך ייעוץ, ליווי ועזרה מקצועית מהשלבים הראשוניים של ההליך המשפטי ועד ההפקדה במשרדי האפוטרופוס הכללי.
לסיכום, מסמך הבעת רצון הוא מסמך משפטי אשר מעניק תוקף משפטי למשאלות ליבו, רצונותיו ודעותיו של האפוטרופוס המכהן, כאחד אשר מכיר בצורה הטובה ביותר את הקטין/הבגיר אשר נמצא תחת חסותו.
משרד עו"ד טל בייצר עוסק בעריכה, חתימה והפקדה של מסמך הבעת רצון בפריסה ארצית עד בית הלקוח. משרדינו הוסמך לנושא על ידי האפוטרופוס הכללי ומלווה את האפוטרופוס המכהן, האפוטרופוס החליפי/העתידי והקטין/הבגיר בצורה דיסקרטית, אחראית ורגישה לאורך כל התהליך מתחילתו ועד סופו.
לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3938932 ונשמח לעמוד לרשותך.